Tomas André lämnar Visionutveckling

Visionutvecklings grundare Tomas André lämnar bolaget efter sammanslagningen med Trio. Han gör det på eget initiativ.

Tomas André lämnar Visionutveckling

I november 2012 köpte Trios ägare Enghouse Systems Visionutveckling för att kunna slå ihop de båda bolagen. Till vd utsågs Trios Michael Stubbing och Visionutvecklings grundare och vd Tomas André fick rollen som chef för affärsutveckling och integration.

Nu har Tomas André beslutat sig för att lämna Visionutveckling.

– Jag tog beslutet under julledigheten och gör min sista dag på fredag den 18 januari, säger Tomas André.

Han hade då kommit fram till att det inte fanns något naturligt utrymme för honom i den nya organisationen. Tomas André ska istället se sig om efter nya utmaningar.

– Det här är första gången som jag blir helt fri och spelbar. Den närmaste tiden ska jag använda till att skaffa mig en del nya intryck, men jag har ingen klar plan för framtiden.

En annan fas

Tomas André ser försäljningen av Visionutveckling till Enghouse som helt riktig. Bolaget hade kommit till en punkt i utvecklingen där blivit viktigare med med fokus på struktur, processer och ordning än vad som präglat uppbyggnadsfasen, där det handlade betydligt mer om entreprenörsskap.

– Jag är på inget sätt orolig för våra produkter. Folket i det sammanslagna bolaget kommer att ta väl hand om den vidare utvecklingen, säger Tomas André och tillägger att Michael Stubbing är rätt person att leda företaget.

Han medger samtidigt att beslutet om att lämna Visionutveckling är känslomässigt prövande. Tomas André grundade företaget redan 1995.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.