Toppår för voip

En ny analys visar att voice over ip i Europa når sin topp i år med en tredjedel av marknaden för utlandssamtal. Men på grund av att teleoperatörerna sänker sina priser kommer andelen voip-samtal att sjunka något under de kommande sex åren.

Enligt analytikerna kommer europeiska konsumenter att spendera mer än 31 miljarder dollar på voip-samtal under 2005, vilket är en höjdpunkt i utvecklingen. Intresset för voip kommer sedan att sjunka något på grund av att teleoperatörerna har sänkt sina samtalspriser. År 2011 förutspås därför andelen voip-samtal vara cirka 28 procent, några procent lägre än i år. Undantaget är Ryssland, där samtalspriserna fortfarande ligger högt. Där kommer voip att stå för hälften av alla utlandssamtal 2011. Analysen kommer från Insight Research och behandlar telekommunikation och voice-over ip i Europa och Afrika mellan 2005 och 2011.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.