Toshibas supertunna platta nu i Sverige

Toshiba har släppt en ny läsplatta som företaget själva hävdar är världens tunnaste. Trots det har den gott om portar och ett högspecat inre.

Toshibas supertunna platta nu i Sverige

Tunna prylar är ofta befriade från portar och expansionsmöjligheter. Så är inte fallet med Toshibas läsplatta At200, som nu finns på den svenska marknaden.

Som vanligt när det gäller mobila enheter är tillverkaren noggrann med att ange exakt hur tunn den är – i det här fallet 7,7 millimeter. At200 har trots tunnheten både hdmi- och usb-ingång (i micro-format) samt kortplats för micro sd.

Byggkvaliteten ser på pappret ut att vara riktigt god. Baksidan är gjord i metall och framsidan har det repfria Gorilla-glaset, som blivit mycket populärt bland smartphones. Trots det väger plattan 50 gram mindre än en Ipad 2.

Skärmen i sig är på 10 tum och har en upplösning på 1280 gånger 800 pixlar vilket gör den bra nog att spela upp video i hd-upplösning. Mjukvaran är Android 3.2 men ska enligt Toshibas pressmeddelande uppgraderas till 4.0 inom en snar framtid.

At200 kostar cirka 3.600 kronor exklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.