Totalstopp i Telias Jobbmobil Växel

Driftstopp Under morgonen hade Telias kunder totalstopp i växeln under en timme. Bland de drabbade fanns 300 företag och myndigheter med över 320 000 anknytningar.

Telia hade mellan 09.30–10.30 stora driftstörningar på tjänsterna Jobbmobil Växel, Office Extention och Dirigient som har orsakat helstopp på växeltjänsterna.

Felet drabbar flera företag och även myndigheter, till exempel alla Sveriges länsstyrelser, Polisen och flera kommuner och landsting. Totalt rör det som om 300 kunder med 320 000 anknytningar.

– Vi vet ännu inte grundorsaken till stoppet men det var signaleringen till plattformen för Jobbmobil Växel som upphörde att fungera, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia.

Vid skrivandet av denna artikeln, 11.00, ska alla de drabbade företagen nu ha fungerade telefoni igen. Telia har gått genom felanmälningar och även ringt upp några av kunderna för att försäkra sig om att växeln åter fungerar.

Exakt vad som löste felet vet man inte ännu, Telia gjorde ett antal omstarter och liknande men har just nu ingen bild av vad det exakt var som fick igång trafiken igen.

– Nu är vi på tårna tills det att vi hittat rotorsaken till felet för att minimera risken att detta händer igen, berättar Hans G Larsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.