Trådlös ip-kamera för 3g-övervakning

En trådlös kamera för bevakning i hem och på kontor har utvecklats av D-Link. IP-kameran DCS-2120 är ett övervakningssystem med trådlös anslutning samt fjärråtkomst i realtid via en 3g-mobiltelefon eller en bredbandsuppkopplad dator – var som helst i världen.

Trådlös ip-kamera för 3g-övervakning

Kameran beskrivs av företaget som komplett med processor, webbserver, ljuskänslig lins, digital zoom (4x) och ett fjärrövervakningsprogram. Funktionen ”Snapshot” gör det möjligt för användaren att spara bilder direkt från en webbläsare till hårddisk. Med en ljuskänslighet på 0,5 lux kan kameran filma rum med minimal belysning.

– Det har aldrig varit enklare än nu att ha koll på sitt hem eller kontor. Användarna kan på ett bekvämt sätt övervaka hemmet eller kontoret i realtid, från var som helst i världen både via 3g och bredbandsaccess, säger Stefan Nilsson, marknadschef D-Link Nordic & Benelux.

Upp till 16 stycken

Kameran har inbyggt 802.11g trådlöst nätverk med en hastighet på upp till 54 Mbit/s. Dessutom finns en 10/100Mbit/s ethernet-port för anslutning till ett ethernet-nätverk eller till internet via en bredbandsrouter. DCS-2120 klarar Universal plug-n-play (UPnP) och blir automatiskt igenkänd och tillagd i nätverket av datorer med Windows XP/ME.

Till DCS-2120 medföljer programvara för administration av upp till 16 kameror där man kan spela in video manuellt eller enligt ett fördefinierat tidsschema. Användaren kan även ställa in automatiska larm med stillbilder via e-post. Istället för att spela in videosekvenser dygnet runt kan inspelning göras på hårddisken endast när en rörelse registreras, vilket sparar hårddiskutrymme.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.