Trådlös surf inte så viktigt

Affärsresenärer använder inte trådlösa surfpunkter särskilt mycket. Trådlös surf på flyget lockar visserligen, men de flesta värdesätter mer att få bättre underhållning och en bekvämare resa.

Analysföretaget Gartner har undersökt hur mycket amerikanska och brittiska affärsresenärer använder trådlösa wi-fi surfpunkter. Enbart en fjärdedel av amerikanerna och 17 procent av britterna använder tekniken trots att publika surfpunkter och datorer med wlan-uppkoppling funnits i många år. Uppskattningsvis finns över 60 000 platser i världen som erbjuder trådlös uppkoppling, på exempelvis hotell, tåg och flyg.

Trots att det fanns ett intresse av uppkopplingsmöjligheter på flygplan önskade resenärerna hellre att få ökat benutrymme eller en bättre underhållning på resan. Gartner anser ändå att trådöst internet på flyg kan bli attraktivt för företagskunder om flygbolagen har enkla affärsmodeller med prisvärt internet.

Att så få överhuvudtaget använder trådlösa surfpunkter handlar också till stor del om prissättning och att företagen ofta inte ersätter sina anställda för surfningen eftersom kostnaden inte ingår i deras abonnemang för mobiltelefoni.

Gartner har tillfrågat över 2 000 affärsresenärer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.