Trådlöst för det lilla kontoret

Siemens senaste dect-telefon, Gigaset S790, lockar med bra ljud, färgskärm och låg strömörbrukning.

Trådlöst för det lilla kontoret

Elegans och användarvänlighet i en stilren form tycker tillverkaren, om det stämmer får du avgöra själv. Klart är i alla fall att Gigaset S790 kommer ordentligt förberedd för att klara jobbet på det mindre kontoret. Ljudet ska vara i toppklass och det finns uttag för hedset. En intressant funktion är att telefonens inbyggda adressbok som rymmer 500 adresser kan synkas mot Outlook med hjälp av en usb-kabel. Den numera näst intill obligatoriska färgskärmen kan visa 65 000 färger och ska vara tillräckligt ljusstark även för besvärliga förhållanden.

Låg energiförbrukning

Tack vare tekniken Eco-dect, som anpassar hur starkt telefonen sänder beroende på hur långt från basstationen man befinner sig, hålls både energiförbrukning och strålning på ett minimum. När handenheten står standby i basenheten ska strömförbrukningen vara praktiskt taget obefintlig.

Behöver man också en telefonsvarare finns systermodellen S795 som i övrigt har samma specifikationer som grundmodellen. När de båda telefonerna finns ute i butikerna i mitten av oktober beräknas priset bli drygt 700 kr plus moms för S790 och några tior under 900 för S795.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.