Trådlöst säkrar mat hos Statoil

Statoil inför ett system som automatiserar övervakning och dokumentation av temperatur i kylar och frysar. Systemet Nordic SmartBox skickar larm till larmcentral och stationens medarbetare om en för hög temperatur uppmätts. Det gör att personalen snabbt kan sänka temperaturen så att inte matvarorna skadas. En speciellt utvecklad termometer underlättar också stationernas temperaturkontroll vid varumottagning och tillagning. I systemet finns dessutom bärbara överfallslarm och trådlöst inbrottslarm.

Nordic SmartBox har utvecklats av det svenska säkerhetsföretaget Nordic Alarm. Det bygger på en egenutvecklad trådlös och ip-baserad plattform. Systemet införs successivt på Statoils stationer. Nordic Alarms utvecklingsavdelning har i samarbete med Statoils it-avdelning också gjort anpassningar i mjukvaran så att systemet kan kopplas in direkt på Statoils befintliga nätverk.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.