Trådlöst stereo för bilen

Parrot har tagit fram tre bluetooth-enheter för trådlöst mobilsamtal och musikuppspelning i bilen. Ljudet är i stereo och mobilens telefonbok synkroniseras automatiskt med enheterna vid anslutning.

Trådlöst stereo för bilen

Bluetooth-enheterna i Mki-serien från Parrot är framtagna för att låta bilföraren ha kvar sina händer på ratten under mobilsamtal eller uppspelning av musik.

Samtliga tre modeller, Mki9000, 9100 och 9200 fungerar trådlöst och låter mobiltelefonen kopplas ihop på ett sådant sätt att alla samtal hanteras via manöverpanelen utan att mobiltelefonen behöver användas. Telefonboken synkroniseras också enligt uppgift med enheterna varje gång som telefonen ansluts.

Med eller utan skärm

Alla modeller levereras med extern dubbelmikrofon, fjärrkontroll, kablar för Apples Ipod, usb och 3.5mm audiokablar samt också ISO kablage.

Mki9000 är den enklaste modellen och saknar bildskärm. Mki9100 har däremot oled-skärm medan den största modellen, Mki9200, har både tft-färgskärm och inbyggd kortläsare för sd-minneskort.

Trådlös musik för bilens högtalare

Uppspelning av musik sker via bluetooth a2dp stereoöverföring. Fjärrkontrollen styr uppspelning, paus, framåt, bakåt och volymen. Modellerna Mki9100 och 9200 visar dessutom spellistan på skärmen.

Enheterna kan enligt uppgift lagra upp till 8 000 kontakter i sin adressbok, eller 1 500 per ansluten telefon. För att säkerställa ljudkvalitet använder sig Mki-serien av full duplex, dsp-3 ekoundertryckning samt teknik för brusreducering. De tre modellerna har även stöd för röstigenkänning och talsyntes samt lovar vara kompatibla med alla bluetooth-telefoner på marknaden.

Pris och tillgänglighet

Enheterna finns tillgängliga nu och har ett listpris på 1 800 kronor och 2 100 kronor för Mki9000 respektive 9100. Mki9200 med tft-skärm kostar 2 400 kronor. Samtliga priser är inklusive moms.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.