Trafikövervakning från WM-data

Svenska TDC Song övervakar nätet med en lösning från WM-data. Den lär kunna handskas med över 20 miljoner transaktioner per dygn och ge operatörerna en enhetlig bild av hela telenätet med dess växlar och utrustning från olika leverantörer.

WM-data gör nu en lansering internationellt av en lösning för teletrafikövervakning i multileverantörsnät som tagits fram av WM-data i Finland. Lösningen heter Netwiser Performance & Event Monitoring och finns redan installerad hos ett 20-tal kunder i Finland och Baltikum, hos en operatör i Tyskland och hos TDC Song i Sverige, Danmark och Norge.

Idag lär Netwiser handskas med upp till 20 miljoner transaktioner per dygn och ger operatörerna en enhetlig bild av hela telenätet med dess växlar och utrustning från olika leverantörer.

Svenskt center

Netwiser lär också ha förmåga att oavsett protokoll övervaka samtalsdata från olika tillverkares nätkomponenter via ett gränssnitt. Enligt WM-data passar Netwiser dem som vill förbättra billing-processerna och öka lönsamheten i mobilnät med utrustning från flera leverantörer.

Som en del i den internationella lanseringen har WM-data satt upp ett supportcenter i Karlskrona som redan börjat ta hand om existerande kunder, berättar Björn Jonsson som jobbar med affärsutveckling vid WM-datas telekomdivision.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.