Trafikverkets storavtal med TDC klart

Upphandling Tele2 fick inget prövningstillstånd av Högsta Förvaltningsdomstolen och Trafikverket har därför kunnat skriva under sitt 135-miljonersavtal med TDC om telefoni.

Trafikverkets storavtal med TDC klart
Susanne Lindholm

Trafikverkets stora upphandling av telefoni från förra året överklagades precis som så många andra offentliga affärer. Men Tele2 som hävdat att TDC bröt mot kraven i upphandlingen när de inte redovisade att deras mvno-avtal med Tele2 skulle ta slut inom avtalstiden fick inte rätt i Kammarrätten och Högsta Förvaltningsdomstolen meddelade nyligen att de inte får något prövningstillstånd. Kontraktet mellan Trafikverket och TDC är därför nu undertecknat och leveransen av telefonitjänster drar igång under andra halvan av året.

Förutom fast och mobil teletrafik omfattar affären hela myndighetens kommunikationsmiljö med växelplattform, kontaktcenter, videokonferens, inomhusnät, mobilt lan och positionering. TDC ska också leverera mobiltelfoner och tillbehör till Trafikverket.

Avtalet löper på fyra år och beräknas under den tiden kosta omkring 135 miljoner kronor. Det kan sättas i relation till att myndigheten har 6 500 anställda vilket ger en genomsnittlig kostnad per anställd och år på omkring 5 200 kronor. Skulle Trafikverket vara nöjda har de möjlighet förlänga avtalet i upp till ytterligare tre år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.