Transmode klara för carrier ethernet 2.0

Svenska nätverkstillverkaren Transmode blir en av de första med att ha utrustning som är certifierad för nya ethernetstandarden CE 2.0.

För att kunna hantera den ständigt växande trafiken behöver operatörerna både snabbare och smartare nät framöver. Ett steg i den riktningen är version 2 av operatörsvarianten av ethernet-standarden som presenterades förra året. Den är tänkt att ge såväl högre nätprestanda som bättre administrerbarhet och ökade möjligheter att leverera många olika ip-baserade tjänster till slutkunderna via samma nätförbindelse med bättre servicegarantier än i dag.

Ett knappt år efter lanseringen av carrier ethernet 2.0 meddelar nu svenska Trasmode att de som en av de absolut första tillverkarna fått sina produkter certifierade enligt den nya standarden.

– Jag är särskilt nöjd med att vi klarat certifieringsproven med vår kommersiellt tillgängliga programvara i produkterna och att vi klarade proven utan några som helst problem. Det betyder att många av våra kunder redan kör CE 2.0-certifierade produkter i sina nät. Det är inte många andra leverantörer som kan hävda något liknande, säger företagets teknikchef Sten Nordell.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.