Transmode och Lumentis går ihop

De svenska optobolagen Transmode Systems och Lumentis slås ihop idag. De nya, gemensamma affärerna ska drivas under namnet Transmode. Fokus ligger på den fiberoptiska överföringstekniken wdm.

Sammanslagningen, som träder i kraft idag, innebär att det nya företaget Transmode blir en av de större globala leverantörerna till telekomoperatörer, bredbandsoperatörer för internet, telefoni och tv, systemintegratörer, kraftleverantörer, offentlig förvaltning och internationella partnerföretag som tillverkar fiberoptisk transmissionsutrustning (OEM-företag). 

Både Transmode Systems och Lumentis har haft en stark tillväxt de senaste fem åren. 2004 växte både Transmode och Lumentis med 100 procent. Det nya företaget får nu mer än 100 kunder över hela världen och ett väl etablerat nätverk av internationella återförsäljare.

Större produktutbud

Isaac Olasoko, Transmode Systems nuvarande vd, kommer också att leda det nya Transmode efter sammanslagningen med Lumentis.

– Jag har höga förväntningar på det nya Transmode. Båda företagens kunder gynnas av ett större produktutbud och en organisation som får en verkligt global styrka. Eftersom båda företagens produkter kompletterar varandra så kan vi bredda vår kundbas samtidigt som vi kan erbjuda större operatörer fler produkter och applikationer, säger Isaac Olasoko, VD för det nya Transmode. 

Grundarna kvar

Det nya Transmode har enligt företaget en stark finansiell uppbackning. Transmode säkrade senast 5 miljoner dollar i december 2004 från investerare och Lumentis fick ytterligare 9 miljoner dollar i juni 2004 under en finansieringsrunda. Totalt har det investerats 81 miljoner dollar i båda bolagen sedan starten 2000.

Ägarna i det nya företaget Transmode består av Amadeus Capital Partners, POD Holding, HarbourVest, European Equity Partners, Chandaria, Santec, samt grundarna av Transmode och Lumentis. 

Isaac Olasoko kommer med mer information om Transmodes ledningsgrupp och långsiktiga strategi längre fram.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.