Operatören Tre går in på marknaden för begagnade mobiler

mobiler 3Begagnat är operatörens nya satsning på att ta emot och sälja bättre begagnade mobiltelefoner.

Operatören Tre går in på marknaden för begagnade mobiler

Allt fler aktörer ger sig in på marknaden för begagnade mobiltelefoner. Nu lanserar operatören Tre satsningen 3Begagnat som låter Tre-kunder köpa kvalitetstestade, mobiltelefoner av äldre generationer till reducerade priser. Men man vill också locka kunderna att lämna in mobiler som annars bara ligger och samlar damm i hemmet.

– Med 3Begagnat vill vi ge fler mobiler en andra chans. Våra begagnade mobiler har noga kvalitetstestats och återställts och är i vad vi kallar “Trevligt skick”. Om du dessutom lämnar in din gamla mobil som ligger och skräpar där hemma kan du antingen sänka din abonnemangskostnad eller skänka pengarna till välgörande ändamål, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

Alla produkter som säljs via 3Begagnat är återställda och utvärderade så att de fungerar som de ska och inte har några kosmetiska defekter. Den som köper en begagnad mobil från Tre får också tolv månaders garanti.

Tre erbjuder sedan tidigare tjänsten 3Återvinn, där den som lämnar in en begagnad mobil kan få rabatt på sitt befintliga abonnemang.

Flera undersökningar har visat att svenskarna håller hårt i sina gamla mobiler. Trots att vi inte längre använder dem hamnar de ofta i någon låda i hemmet i stället för att säljas vidare. Tre har låtit Novus undersöka hur vi hanterar våra gamla mobiler och det visade sig att åtta av tio svenskar har en eller flera mobiler hemma som de inte längre använder. De allra flesta har dessutom dålig koll på hur högt andrahandsvärde deras gamla mobiler faktiskt har.

– Även om vi jobbar hårt för att få fler att lämna in sina gamla mobiler har vi anledning att vara självkritiska, allt för få återvinner. Nu satsar vi ännu mer för att öka återvinning av gamla mobiler, och kanske att man väljer att köpa en begagnad telefon nästa gång, det tjänar både miljön och plånboken på. Det börjar faktiskt, liksom med kläder, att bli trendigt med begagnade mobiler, vilket är en utveckling vi välkomnar, säger Haval van Drumpt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.