Tre-chefen går till Telia efter 20 år: ”Jag brinner för att bygga starka team”

branschen Helena Körberg lämnar Tre för att bli utvecklingschef på Telia Finance.

Tre-chefen går till Telia efter 20 år: ”Jag brinner för att bygga starka team”

Efter 20 år på Tre går Helena Körberg vidare i karriären. Nu väntar en position som Enginering manager B2C på Telia Finance som är ett helägt dotterbolag till Telia med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen.

På Tre har Helena lett it-utvecklingsteam och hållit i flera stora projekt, inte minst inom digitalisering och förändringsarbete.

Grattis till nya jobbet! Hur känns det att gå över till Telia?

– Jag har fått en riktigt bra start på Telia Finance, mycket tack vare mina nya kollegor! Telia Finance är ett snabbfotat mindre bolag som verkar inom Telia Company-koncernen och det märks tydligt att det är bra sammanhållning inom företaget. Atmosfären är personlig och välkomnande.

Vad innebär din nya roll på Telia Finance?

– Jag ansvarar för it-utvecklingen för vår Business to Consumer (b2c) -affär som innebär utveckling och förvaltning av våra tekniska lösningar för att hantera de krediter vi tillhandahåller konsumenter i samband med att de exempelvis köper en ny mobiltelefon. Tidigare låg detta område hos externa partners men vi har nu valt att plocka hem det utvecklingsarbetet. Min roll handlar om att bygga ett välfungerande team och skapa förutsättningar för en hög leveranstakt genom att driva den agila transformationen, samt införa och utveckla vårt arbetssätt. Vi har en tydlig vision kring att arbeta agilt och devops samt att gå mot mer molnbaserade lösningar. Jag brinner för att bygga starka team och att utveckla arbetssätt.

Vilka är de viktigaste frågorna för Telia Finance just nu?

– Parallellt med att vi utvecklar vårt arbetssätt inom it-avdelningen så pågår också införandet av SAFE på hela Telia Finance med målet att skapa tydlighet och transparens i hur arbetet vi gör leder mot de strategiska mål vi har satt upp.

Vad tar du med dig från tiden på Tre?

– Att ständigt arbeta aktivt med att utveckla och underhålla ett arbetssätt för att kunna behålla driv och framåtanda. Jag tar också med mig att ingen utmaning är den andra lik. Det finns alltid nya perspektiv och nya förutsättningar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.