Tre dumpar begreppet 5g Light – släpper nya namnet 5g+

5g 5g+ i operatörens täckningskarta visar kunderna var de kan förvänta sig högsta prestanda.

Tre dumpar begreppet 5g Light – släpper nya namnet 5g+

Telekom idag har tidigare skrivit om operatören Tre och deras benämning “5g Light”. Nu berättar man att det endast rörde sig om ett arbetsnamn som under en kort period användes i den täckningskarta som finns på webben.

Namnet 5g Light ersätts nu med 5g och 5g+ för att visa kunderna var de kan förvänta sig tillgång till de högsta 5g-hastigheterna som möjliggörs över C-bandet i operatörens mobilnätverk.

Tre är den enda svenska operatör som redovisar olika överföringshastigheter för 5g i sin täckningskarta, men det finns flera aktörer utomlands som också börjat göra detta.

Operatören har tidigare berättat för Telekom idag att man bygger ut 5g-nätet i snabb takt och att man redan har heltäckande höghastighets-5g (5g+) i stadskärnorna Göteborg, Norrköping och Helsingborg, och att man snart har byggt färdigt i Stockholm city och centrala Malmö.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.