Tre erbjuder bredband vid 5g-nätet

5g Ett alternativ till fiber, oavsett om du bor i innerstan eller på glesbygden. Nu vill Tre koppla upp svenska hem via sitt 5g-nät.

Tre erbjuder bredband vid 5g-nätet

För en dryg vecka sedan invigde Tre ett nytt nät för 5g i höga hastigheter och nu erbjuder man bredbandsuppkoppling via 5g. Tre hoppas att bredbandsuppkoppling via 5g ska bli ett intressant alternativ för de kunder som inte vill, eller kan ha fiber hela vägen fram till bostaden.

Telekom idag har tidigare skrivit om att även Telenor erbjuder bredbandsuppkoppling via sitt 5g-nät.

Tre hänvisar till en egen undersökning som visar att hälften av svenskarna är intresserade av bredband via 5g, antingen som komplement till sin nuvarande fiberuppkoppling eller som enda leveransalternativ.

Tar upp kampen med fiberaktörerna

– Det är inte bara i sommarstugan man vill ha bättre uppkoppling, även de som bor i lägenhet i stan vill ha ytterligare uppkoppling för ökad kapacitet när många jobbar hemma eller för att ha en backup om den andra uppkopplingen får problem. Nu tar vi på allvar upp kampen med fiberaktörerna om svenskarnas hemuppkoppling över det snabba 5G-nätet, säger Haval van Drumpt, VD på Tre.

Operatören uppger att man under optimala förhållanden kommer att kunna leverera en överföringshastighet på 1000 Mbit/s vid bredbandsuppkoppling via 5g-nätet. Tre kommer att erbjuda en utomhusantenn för de hushåll som vill maximera prestanda.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.