Tre först ut med wifi-samtal

Mobilnät Dålig inomhustäckning är en vanlig orsak till bristfälliga samtal. Det vill Tre råda bot genom att erbjuda sina kunder wifi-samtal. Sverige blir därmed ett av de första länderna i Europa där tekniken är tillgänglig. 

Tre först ut med wifi-samtal

Om du bor eller arbetar i byggnader med till exempel tjocka betongväggar vet du hur irriterande det kan vara när mobilsignaler kraftigt försvagas eller inte ens hittar fram genom golv, väggar och tak. Även de som bor i så kallade klimatsmarta hus är ofta drabbade av dålig mobiltäckning inomhus. Med hjälp av wifi-samtal (även känt som wifi calling eller vowifi) kopplar samtalet över på trådlösa nätverk (om sådana är tillgängliga, givetvis) om den vanliga mobiltäckningen inte räcker till.

– Det känns väldigt bra och samtidigt viktigt att fortsätta lansera innovativa lösningar som kan göra våra kunders vardag ännu bättre. Inomhustäckning är en utmaning för alla mobilnät. Vi vet att det finns svenskar som har problem med sin inomhustäckning och därför har vi jobbat intensivt med både teknikleverantörer och mobiltillverkare för att kunna lansera WiFi-samtal, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.

Wifi-samtal, som redan används av miljontals användare i till exempel Storbritannien och USA, kostar inget extra och kan användas av alla Tres kunder som har fastprisabonnemang. Däremot krävs att din smartphone har stöd för tekniken. I dagsläget omfattar det alla Iphone-modeller från 5c/5s upp till 6s/6s+, Samsung Galaxy S6/S6 Edge och samtliga Sony Xperia Z5-modeller. 

– Den svenska mobilmarknaden anses av många ligga i teknisk framkant och med wifi-samtal kommer samtal att bli möjliga även på de mest svåråtkomliga platserna. Att så många som möjligt har tillgång till god mobiluppkoppling i och utanför hemmet är viktigt ur ett samhällsperspektiv och vår förhoppning är att wifi-samtal är ett steg i rätt riktning, att göra Sverige ännu mer uppkopplat, säger Nicholas Högberg. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.