Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tre har snabbaste 4g-nätet

4G I Sverige är det i operatören Tres nät man enligt analysföretaget Open Signal surfar snabbast med 4g. Fast när det gäller täckningen kommer de långt efter konkurrenterna och den som förväntar sig riktigt höga datahastigheter lär bli grymt besviken.

Med hjälp av appar i vanliga användares mobiltelefoner mäter Open Signal hastighet och täckning i lte-nät över hela världen. Nu har de presenterat en rapport för läget 2015 och för oss svenskars del är det både dyster och hoppingivande läsning.

Om vi börjar med den nedladdningshastighet man kan förvänta sig har de svenska operatörerna generellt inte så mycket att skryta med. Det samlade snittet ligger på låga 11 Mbit/s vilket placerar Sverige långt ner på listan över de snabbaste 4g-länderna. I toppen ligger Spanien följt av bland annat våra nordiska grannländer. Telias norska 4g-nät levererar till exempel nästan 24 Mbit/s i genomsnitt.

Snabbaste nätet i Sverige har Tre som i Open Signals mätningar presterar ett genomsnitt på knappt 14 Mbit/s. Nu är det inget Tre-kunderna kan glädjas speciellt mycket åt för samma mätningar visar att de bara har 4g-täckning hälften av tiden, annars är det 3g som gäller.

De övriga operatörernas täckning är bättre, mellan 73 procent av den anslutna tiden hos Telia till nästan 86 procent hos Telenor som dessvärre samtidigt har en genomsnittlig nedladdningshastighet på bara 9,3 Mbit/s.

Hela Open Signals rapport kan du läsa här.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter