Tre: Hemarbete javisst – men glöm inte bort kontorets fördelar

Kontoret Hemarbete ger flexibilitet och högre planerbarhet för medarbetare – men skriv inte av kontoret för det. Det menar Tre-chefen Haval van Drumpt.

Tre: Hemarbete javisst – men glöm inte bort kontorets fördelar

Det är många som tycker att kontorsstädningen i fjol och det myckna hemarbetet har givit en ny nivå av frihet i livet. Det har varit lättare att få ihop livspusslet och flexibiliteten har bidragit till mer kontroll och minskad stress.

Men allt är inte guld och gröna skogar.
– När hemmakontoret går in på sitt andra år börjar vi också se baksidorna. I en ny undersökning med nästan 500 av våra medarbetare ser vi att våra yngre medarbetare under 25 år är de som mår sämst i hemmakontoret, säger Haval van Drumpt, vd för Tre i en debattartikel.

Arbetsglädjen försvinner lite

Trechefen menar att energin som finns på en arbetsplats behövs. Arbetsglädjen försvinner lite när alla sitter på kammaren på var sitt håll – för att inte tala om att kreativiteten och innovationen blir lidande.

I den undersökning som operatören gjorde så menade den, likt många liknande på att de flesta vill ha en flexibel arbetsplats där man inte behöver nöta kontoret alla fem dagar i veckan.

Men för de under 25 år, så är kontoret viktigare. De yngre medarbetarna ser kontoret som ett ställe för umgänge och sociala aktiviteter – samt möjligheten att träffa chefer och kollegor.
– Hela 35 procent av våra medarbetare under 25 år uppger att de vill jobba på kontoret varje dag. Mosvarande siffra för alla anställda är nio procent. På frågan ”Hur trivs du med att jobba hemifrån?” uppger endast 16 procent av alla medarbetare ”mindre bra” eller ”dåligt”, men bland unga under 25 år är siffran 38 procent, alltså mer än dubbelt så hög, skriver van Drumpt.

En viktig signal

Det här menar Tre är en viktig signal och något som speglar samhällets olika livssituationer. Som ung bor man oftare trångt och har helt andra behov än äldre som i allt större utsträckning skaffat sig både större bostad samt familj.
– Vi har ännu inte tagit beslut hur vi gör efter corona, utan sammanställer nu fakta, intervjuar och gör undersökningar. Att göra rätt är viktigare än att göra något snabbt. Men vi kan redan nu tydligt se värdet av en arbetsplats som ger energi och sammanhållning, inte minst för unga medarbetare. Innan vi alla sjunger hemmakontorets lov måste vi också göra en djupare analys av värdet av en energisk och inkluderande arbetsplats, en plats man längtar till för att utveckla sig själv, få energi och ta emot feedback från ledare och kollegor, skriver van Drumpt.

Men även om vissa grupper lägger större vikt vid kontoret finns det en sak som man inte kan bortse från menar Trechefen. Och det är det oväntade. För i den effektiv och styrd digital värld – så sker inga spontanmöten vid kaffeapparater. Inga överraskande sällskap i hissen eller nya lunchbekantskaper i kafeterian.
– En idé som skapas i det oväntade mötet kan även vara den idé som leder fram till helt nya tjänster och koncept som skapar framgång och lönsamhet för hela företaget. Låt oss tala mer om arbetsplatsens fördelar innan vi bestämmer oss för hur framtidens kontor ser ut. Frågan är alldeles för viktig för att underskatta, avslutar Haval van Drumpt.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.