Tre känner sig trygga med Phone Family

Operatörer Trots att Tele2 och Telia har brutit sina återförsäljaravtal med Phone Family. Operatören Tre fortsätta samarbetet och där Phone Family även blir virtuell operatör i deras nät.

I veckan rapporterade Telekom idag om att Phone Family blir virtuell operatör hos Tre. Företaget har tidigare till allra största del haft konsumenter som målgrupp öppnar nu också upp dörren för företagen.

Tre känner sig trygga

Tre är i dagsläget den enda mobiloperatören som är kvar hos Phone Family. Men Tre är inte oroliga för upplägget.

– Samtalen har pågått i ett par månader och det vi gör i och med det nya avtalet är att vi levererar en tjänst, vilket är nätkapaciteten som en ren bitpipe – något vi gör för andra virtuella operatörer och som vi kan göra eftersom att vi har gott om kapacitet i vårt nät, menar Kamran Almedar, pr- och informationschef på Tre.

Han anser att samarbetet med Phone Family inte varit felfritt hela tiden, men att Tre nu känner att de har läget under kontroll och ett samarbete som fungerar.

– Det är en förutsättning att våra återförsäljare uppfyller kraven som vi ställer på dem och som rekommenderas av Telekområdgivarna. Vi utvärderar ständigt våra samarbetsparters och för en nära dialog med dem. Angående Phone Family som återförsäljare till oss, så är det något som vi har styrt upp väldigt noggrant med bland annat dagliga uppföljningar av deras arbete.

Tele2 och Telia drog sig ur

Tidigare, och fram till juni respektive augusti i år, hade Phone Family återförsäljaravtal med både Tele2 och Telia. Där stod Tele2 för 16 procent av Phone Familys omsättning år 2013. Telia stod för 15 procent av omsättningen under 2014s  första halvår.

Båda gångerna var det operatören i fråga som ville avbryta samarbetet, i ett pressmeddelande anger återförsäljaren att både Tele2 och Telia ”fattat ett strategiskt beslut att avsluta samarbetet med anledning att Phone Family bedriver aktiv försäljning.”

Men enligt en artikel i Svenska Dagbladets nätedition ansåg både Tele2 och Telia att Phone Family inte levde upp till de kvalitetskrav som de ställer på partners, och det var därför avtalen sades upp. Återförsäljaren menar dock själva att det kom som en fullständigt överraskning när samarbetet sades upp.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter