Tre kritiserar Stelacon-rapport

I slutet av förra veckan presenterade Stelacon en rapport som hävdade att Sverige ligger långt efter när det gäller utvecklingen av mobila tjänster. Mobiloperatören Tre är dock av en helt annan åsikt och menar att Sverige på många sätt är världsledande när det gäller 3g.

Enligt Stelacons rapport ligger Europa som helhet långt efter Japan och Sydkorea när det gäller utvecklingen av mobila tjänster. Och sämst i Europa är Sverige där mobiltjänsterna ligger kvar på samma nivå som för sju år sedan i Sverige.

Detta håller Tre inte alls med om. Tre hävdar i stället att Sverige är den mest avancerade 3g-marknaden i världen om man undantar Japan och Korea. Det gäller både på tjänstesidan, nätutbyggnad, nyttjande samt användande av lokala samarbetspartners och leverantörer.

Dessutom pekar Tre på att den svenska delen av Tre-gruppen har haft störst betydelse i att driva utvecklingen av mobilportaler för koncernen som helhet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.