Tre lanserar hållbarhetspris för 5g-lösningar

Hållbarhet Ett sätt att höja de som på smarta sätt utnyttjar kraften i 5g. Det är den bakomliggande tanken Tre har när de nu lanserar ”5g Sustainability Awards”.

Tre lanserar hållbarhetspris för 5g-lösningar

Hållbarhet är framtiden – och för att driva på den utvecklingen har operatören Tre nu lanserat ett nytt initiativ. Deras ”5g Sustainability Awards” ska belöna de som kommer på innovativa idéer bastade på 5g-teknik.
– 5G har möjlighet att vara en samhällsförändrande kraft som kan bidra till ökad hållbarhet i samhället. Även de minsta idéerna är början på en lösning, säger Haval van Drumpt, vd på Tre.

Med tävlingen vill operatören belöna de bästa idéerna samt inspirera fler att hoppa på 5g-tåget i jakten på ett mer hållbart samhälle.

Som teknik kommer 5g innebära en stor förändring jämfört med tidigare. I takt med att näten byggs ut så kommer industri, sjukvård och räddningstjänst kunna dra fördelarna av en snabbare uppkoppling samt revolutionerande innovationer såsom industri 4.0. Bara det senare räknas i ett slag kapa utsläppen från industrin med upp till 15 procent.

5g ska ge städer ”sinnen”

Den data som man med 5g och IoT enkelt kan samla in kommer dessutom gör att samhällen kan effektiviseras och utvecklas på bästa sätt. Tre ser förhoppningen att innovationerna inom 5g inom kort kommer ge städer ”sinnen” och att förändringar kan ske snabbt och hela tiden för medborgarna och miljöns bästa.

Så vad tävlar man i Tres hållbarhetstävling? Jo, förstapris är 100 000 kr, 40 timmars handledning samt tre månaders kontorsplats i 3Huset. Därtill får man vara gäst i operatörens talkshow och som grädde på moset får man en Iphone med abonnemang under ett år.

Andraplats är 50 000 kr och bronspengen är förutom ära även behäftat med en prissumma om 25 000 kr.

Känner du att du har en bra 5g-idé? Här kan du ansöka till tävlingen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.