Tre lanserar push-to-talk med Nokia Siemens

Nokia Siemens Networks ska driva värdtjänsten för Tre Skandinaviens nya mobila push-to-talk service. Med Tres nya tjänst kan abonnenter förvandla sin mobil till en walkie-talkie och med ett knapptryck kommunicera andra som har tjänsten. push-to-talk kostar hos Tre 79 kronor per månad och fungerar på alla Nokia-telefoner.

När Tre nu lanserar tjänsten push-to-talk i Skandinavien så har man valt Nokia Siemens Networks som leverantör av värdtjänster. Med den nya tjänsten kan abonnenter förvandla sin Nokia-mobil till en walkie-talkie och med ett knapptryck kommunicera andra som har push-to-talk. Tjänsten kostar 79 kronor i månaden och kan i vissa fall kräva att man laddar ned ny programvara, men alla med Nokia-telefoner kan utnyttja den.

Avtalet innebär att Nokia Siemens ska ta ansvar för hela värdtjänsten inklusive övervakning, drift och integrering drivs från Wien av system för tjänsten.

– Efter en framgångsrik försöksperiod och omfattande marknadsundersökning är det nu ett perfekt tillfälle att lansera vår push-to-talk tjänst, säger Jan Blom på Tre i Sverige.

Snabbt på banan

Valet föll på Nokia Siemens eftersom Tre på detta sätt ansåg sig kunna lansera tjänsten på ett snabbare och effektivare sätt, och själva fokusera på marknadsföringen.

Värdtjänsten som drivs från ett center i Wien har även den funktionaliteten att Tres abonnenter får veta när och hur de kan ringa sina kontakter, med en närvarotjänst som ingår i konceptet.

– Vi är stolta att delta i denna lansering, säger Jan Lindgren på Nokia Siemens Networks i Sverige. Det är ett bevis för att våra värdtjänster ger våra kunder självförtroende att utforska nya affärsområden, med ett minskat behov av egna investeringar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.