Tre miljoner nya mobiler i Sverige 2006

Mobiltelebranschen tror på fortsatt ökad försäljning av mobiltelefoner i Sverige. Under 2006 kommer vi att köpa tre miljoner nya mobiler.
Musik, förbättrade kameror och mobil e-post är viktiga faktorer som driver på utbytestakten.

Under 2005 såldes 2,8 miljoner mobiltelefoner i Sverige. Så den förväntade tillväxten för det här året ligger på 200 000 enheter, enligt branschorganisationen MTB, Mobiltelebranschen. Sveriges mobilanvändare byter mobiltelefon oftare än vart tredje år.

Framför allt är det mobiltelefoner med musikspelare och avancerade kameramobiler som konsumenterna visar stort intresse för.

– Hälften av de mobiler som säljs idag har musikspelare och en tredjedel har fm-radio. Mobiloperatörernas erbjudande kring nedladdning av musik och musikvideos över nätet har fått ett bra mot tagande och 40 procent av mobilanvändarna uppger att de är intresserade av att öka sin användning av musiktjänster, säger Mats Holme, vd för MTB.

Mer än 70 procent av de mobiltelefoner som säljs har kamera och utvecklingen går snabbt från enklare vga-kameror till megapixelkameror med bra optik, autofokus, blixt och andra funktioner.

– Även försäljningen till företagsmarknaden visar en spännande utveckling. Företagens intresse för mobiltelefoner, som kan hantera e-post, har nu börjat att mogna vilket ställer högre krav på mobiltelefonernas funktioner och kapacitet, säger Mats Holme.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.