Tre nya Blackberry till Sverige

RIM laddar upp med en hel hög nya telefoner inför hösten. Tre av modellerna, en med bara pekskärm, en med utfällbart tangentbord och en i klassiskt Blackberry-format väntas hit.

Tre nya Blackberry till Sverige

Det har gått trögt för RIM, bolaget bakom Blackberry-telefonerna. Kanske vänder det med den hög nya modeller, totalt fem, som tillverkaren presenterat tillsammans med version 7 av sitt operativsystem. Det senare ska tillsammans med bland annat vassare grafikkomponenter göra telefonerna avsevärt snabbare än sina föregångare.

Till Sverige väntas modellerna Blackberry Torch 9810 som är en pekskärmstelefon med slide-tangentbord och Blackberry Bold 9900, en utveckling av tillverkarens klassiska koncept med fast qwerty-tangentbord nu kompletterat med en pekskärm. Båda modellerna kommer till att börja med säljas vi Telenor.

Troligen kommer också den rena pekskärmsmodellen Blackberry Torch 9860 hit så småningom, även om det ännu inte är klart vilken eller vilka operatörer som kommer att sälja den. Skärmen på 3,7 tum är i jämförelse med konkurrenternas inget anmärkningsvärt men det är den största hittills på en Blackberrytelefon.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.