Tre och Cellip syr ihop Lync i mobilen

Operatörer UPPDATERAD: Tre integrerar sin mobila växeltjänst med Microsoft Lync. Upplägget är ett samarbete med Cellip.

Samarbetet går ut på att de två operatörerna har integrerat sina tjänster och anpassat erbjudandet tillsammans för att på så sätt skapa en fullständigt Lync-integrerad kommunikationslösning i mobilen. Bland annat erbjuder lösningen synkronisering av användarnas status för tillgänglighet mellan Tre Växel och Cellips tjänst Lync 365 Telefoni.

– Tre och Cellips gemensamma tjänst för att integrera Tre Växel och Microsoft Lync gör det enklare för alla företag som använder dessa två starka kommunikationslösningar. Vi uppskattar Cellips kompetens inom Lync-området och ser fram emot ett givande samarbete, säger Örjan Sandahl, produktägare för Tre Växel.

Cellips vd Esko Airas uppger att priset för tjänsten ska vara marknadsmässigt och att ”vi kommer ge kunderna rätt pris”. Han säger också att samarbetet med Tre inte ersätter grossistaffären som Cellip har med Telenor för mobiltjänster.

Tres informationschef Kamran Alemdar är tydligare med vad det kostar:

– Priset för att addera Lync-tjänsten till Tre Växel är från 995 kronor per månad för hela företaget.

Microsoft hejar på det nya initiativet:

– Det är härligt att se två hungriga aktörer samarbeta med varandra. Det främjar Lyncs fortsatt starka utveckling på marknaden och inte minst erbjudandet till kunder och slutanvändarna, säger Emelie Ekblad som är ansvarig för Enterprise Social samt produktchef för bland annat Lync på Microsoft i Sverige.

Fakta

Så funkar det

Tjänsten förutsätter att företaget har mobiler från Tre, Tre Växel med Lync-paket och Microsoft Lync.

När en användare ändrar sin status i Tre Växel-appen i mobilen sätts samma status automatiskt i Lync. När statusen når sluttid sätts den åter till Tillgänglig i båda miljöerna.

Mötesbokningar i kalendern sätter automatiskt status Möte i både mobilväxeln och Lync.

Om användaren pratar i sin mobil visas det både i mobilväxeln och i Lync, så att kollegor vet när användaren är ledig och tillgänglig.

Användaren kan visa mobilnummer vid utgående samtal från Lync, vilket gör att man visar det officiella telefonnumret oavsett om man ringer från sin mobiltelefon eller via datorn. Det gör i sin tur att inkommande samtal kommer in rätt väg till företaget.

Cellip är Tres partner och återförsäljare av Microsoft Lync.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.