Tre ökar bandbredd med Ciscos system

Mobiloperatören Tre uppgraderar sitt nät för att öka bandbredden och förbättra tillgängligheten. De har valt Cisco som leverantör.

Ip-nätet levereras i samarbete med Atea. Den består av supportnoden Cisco Enhanced Gateway GPRS, som är en applikation till Cisco 7600-serien utrustad med service och applikationsmodulen SAMI. Tre använder också routrar i Cisco 7600-serien för att leverera 10 gigabit per sekund i hela sitt stamnät. Dessutom innehåller nätet också Cisco SCE 8000 Series Service Control Engine som används för klassificering, kontroll och styrning av ip-trafik.

– Att uppgradera vårt nätverk för att möta den enorma efterfrågan på datatjänster är avgörande för vår framgång. Vi behöver ett pålitligt nät som tillgodoser kundernas behov och gör det möjligt för oss att snabbt leverera nya tjänster. Ciscos plattform ger bästa möjliga prestanda, hjälper oss att minska komplexiteten i näten och kommer att vara vår plattform för fortsatt utbyggnad, säger Jörgen Askeroth, teknikdirektör på Tre.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.