Tre stämmer Teliasonera för vilseledande reklam

Mobiloperatören Tre har idag lämnat in en stämningsansökan mot Teliasonera till Marknadsdomstolen. Tre anser att Teliasoneras marknadsföring av mobilt bredband är vilseledande och vill förbjuda bolaget att marknadsföra mobilt bredband med påståenden om bästa täckning.

Sedan lanseringen av mobilt bredband förra våren har det gjorts ett antal oberoende tester av täckning och prestanda. Tre har vunnit samtliga dessa tester. Trots det säger Teliasonera sig ha bästa täckningen i sin marknadsföring, skriver Tre i ett pressmeddelande.

– Vi anser att Teliasoneras marknadsföring är vilseledande. De blandar tekniker som inte är bredband med tekniker som inte är mobila för att ge konsumenten ett felaktigt intryck. Normalt brukar vi operatörer lösa den här typen av tvister i en dialog, men här har Teliasonera svarat på ett sådant sätt att vi tycker det är bäst att låta domstolen avgöra, säger Tres koncernchef Peder Ramel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.