Tre erbjuder nu roamingfritt i 80 länder

Abonnemang Telenor har länge erbjudit kunder roamingfritt i en rad länder utanför EU – nu gör Tre samma sak.
– Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet, säger Trechefen Johan Johansson.

Tre erbjuder nu roamingfritt i 80 länder

Det är snart två år sedan som roamingavgifterna bannlystes i EU. Men vi svenskar har blivit så internationella att vi reser längre än till Kos, Mallorca och Rivieran. Och med långresorna – kommer roamingångesten. Många minns skräckräkningarna som kunde dimpa ner i brevlådan innan roamingen avskaffades.

I en ny Novusundersökning som Tre låtit göra oroar sig mer än varannan svensk för höga mobilkostnader när de rest utomlands – och många har till och med varit så drastiska att de lämnat mobilen hemma under semestern för att slippa ha ångest för detta.

Och som ett botemedel tar nu Tre och följer Telenors exempel och lanserar tjänsten 3Världen.

– Vi reser allt mer och vill kunna använda mobilen avslappnat när vi är iväg, utan oro för höga mobilräkningar. Med 3Världen kan man surfa som hemma i stora delar av världen. Med tjänsten fångar vi upp över 90 procent av våra kunders roaming, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Det nya innebär att operatörens kunder nu har möjligheten att surfa som hemma i totalt 80 länder (50 länder utöver EU/EES).

3Världen låter privatkunder surfa till samma pris som i Sverige, maximalt 60 GB, och ger fria sms och samtal till Sverige samt i det land man befinner sig i. Dock måste man ha ett abonnemang med minst 10GB data för att kunna få 3Världen.

För företag är datamängden max 100 GB. Samtal och sms är precis som för privatkunder. Dessutom ingår 3 000 SMS och 10 samtalstimmar från Sverige till lokala nummer i alla EU/EES-länder, USA, Indien, Kina och ytterligare 47 länder varje månad. Tillgängligt för Tre Företags nya röstabonnemang från 35 GB och uppåt. 

Dessa länder omfattas av 3Världen (utöver länder i EU/EES)

Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hong Kong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexiko, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Republiken Korea, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, USA, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland, Zambia.

 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.