Tre tar miljardlån för att bygga ut näten

3G Europeiska investeringsbanken har beviljat ett lån på 1,8 miljarder kronor till operatören Tre:s nätbolag Hi3G för utbyggnad av mobilnäten i Sverige och Danmark.

Tre tar miljardlån för att bygga ut näten

Lånet på totalt 1,8 miljarder svenska kronor ska gå till att uppgradera det mobila 3g-nätet samt utbyggnaden av 4g-nätet. Operatören Tre, eller Hi3G som nätbolaget heter, är väldigt nöjda med uppgörelsen som man menar kommer att bidra till ökad nättäckning och avsevärt förbättrade datatjänster i näten.

– Den hjälper oss både med vår fortsatta utbyggnad av 4g i Sverige och Danmark samt att även täcka glesbebyggda områden i Sverige med höghastighets 3g-täckning, menar Peder Ramel, Koncernchef på Hi3G.

Under 2013 har Europeiska investeringsbanken, EIB, finansierat ett antal projekt som främjat forskning, utveckling och innovation inom industrin och hållbara transporter. Totalt rör det sig om 1,57 miljarder euro.

– EIB främjar smart tillväxt och stöder utvecklingen med fokus på kunskap och innovation. Vi välkomnar därför särskilt det här avtalet med Hi3G. Det kommer inte bara att göra det möjligt för marknaden för mobilt bredband att växa utan också sänka kostnaderna för slutanvändarna tack vare ökad konkurrens, säger Jonathan Taylor, EIB:s vice president med ansvar för utlåning till Sverige.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.