Tre testar roaming

HiQ har fått i uppdrag av operatören Tre i Skandinavien att hjälpa till att bygga upp en effektiv så kallad IREG-testverksamhet för att säkerställa att slutkunden kan använda Tres tjänster i många olika länder. I uppdraget har HiQ stått för projektledning, testledning och testexekvering.

– Det är kritiskt för oss att ha en väl fungerande roaming med operatörer på andra marknader för att kunna erbjuda slutkonsumenten våra tjänster även utomlands. Förutom bastjänster såsom tal och sms, lanseras videotelefoni och snabba datanättjänster i allt fler länder vilket kräver omfattande tester och anpassningar i näten för att tjänsterna ska fungera lika bra var än i världen kunderna befinner sig, säger Anneli Jennersjö-Lundberg, projektansvarig på Tre.

IREG är en internationell roaming-standard som förenklar och tydliggör hur operatörer från olika länder ska utväxla datatrafik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.