Tre vann budstriden om kort domännamn

Bransch Det blev operatören Tre som vann budgivningen över det attraktiva domännamnet 3.se. Inte för någon av de nysläppta korta domänerna blev slutnotan lika hög.

Internetstiftelsen IIS auktion på 18 stycken domännamn som bara består av en siffra eller bokstav följt av .se är avgjord. Så korta domännamn under den svenska toppdomänen har aldrig tidigare gjorts tillgängliga och totalt fick stiftelsen in 1,3 miljoner kronor. Klart dyrast blev domänen 3.se som köptes av operatören Tre för drygt 315 000 kronor, vilket var mer än 100 000 dyrare än tvåan på listan, 6.se.

– Hur vi kommer att använda den nya domänen är inte bestämt ännu, säger Kamran Alemdar, informationschef på Tre.

Innan budgivningen avslutades gjorde operatören i ett blogginlägg klart att de vid en eventuell förlust skulle försöka få domännamnet överfört till sig genom det tvistlösningsförfarande som IIS erbjuder när någon part anser sig ha större rätt till ett namn. Det blev nu inte nödvändigt.

Pengarna som IIS fått in genom auktionen ska användas till olika projekt för att utveckla internet och internetanvändningen i Sverige. Bland annat ska pengarna hjälpa till att finansiera skoltävlingen Webbstjärnan.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.