Tre är den snabbast växande operatören i Sverige

operatörer Antalet mobilabonnemang hos Tre ökade med 135 000 under 2021. Därmed är man den snabbast växande operatören i Sverige.

Tre är den snabbast växande operatören i Sverige

PTS rapport Svensk telekommarknad 2021 visar att Tre är den svenska operatör som fick flest antal nya kunder under 2021. Med en tillväxt på 135 000 nya abonnemang har man nu en marknadsandel på 19,1 procent.

Av PTS-rapporten framgår att operatörernas samlade intäkter från mobilabonnemangen minskade under 2021, detta trots att antalet abonnemang, samtalsminuter och surf ökade. Det kan tolkas som att kunderna blir allt mer kostnadsmedvetna.

– När ekonomin är skakig blir folk mer noggranna med vad de faktiskt betalar för och hur de kan sänka sina fasta kostnader. Vi fortsätter att förenkla för våra kunder, utmana marknaden och pressa priserna, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

Tre lyfter fram sin satsning på familjeabonnemanget 3Samla, där familjemedlemmar kan dela på ett och samma abonnemang, som ett vinnande koncept.

– När vi kom in på marknaden för snart 20 år sedan var en av våra främsta uppgifter att utmana våra konkurrenter, alla ska ha råd med mobilkommunikation till ett rimligt pris. Det är roligt att se att vi fortfarande lyckas, säger Haval van Drumpt.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.