Tre: ”Vi förmedlade mest 5g-trafik under 2023”

5g Operatören förmedlade 34 procent av all trafik i de svenska 5g-näten under förra året.

Tre: ”Vi förmedlade mest 5g-trafik under 2023”
Maria Jonsson är nätchef på Tre.

Statistik från Post- och telestyrelsen, PTS, visar att operatören Tre var ledande i förmedlingen av 5g-trafik i Sverige under 2023. Av den totala trafiken stod Tre för 34 procent enligt PTS siffror.

– Det bekräftar att vår strategi för vårt mobilnät är den rätta, genom att etablera höghastighets-5g där våra kunder verkligen har behov av det. I första fasen fokuserade vi på att erbjuda snabbt 5g i tio av Sveriges största städer för att säkerställa en fantastisk nätupplevelse för våra kunder. Under 2024 fortsätter vi att stärka 5g-nätet på ytterligare över 25 platser, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre Sverige, i ett uttalande.

Den operatör som förmedlade näst mest 5g-trafik var Telia, med 25 procent, tätt följda av Telenor, med 24 procent. Tele2:s andel av 5g-trafiken var 16 procent.

Tre konstaterar att deras kunder uppskattar tillgången till ett snabbt nät och att de surfar mer än den genomsnittliga mobilkunden i Sverige.

När Telekom idag pratade med Maria Jonsson för halvtannat år sedan förutspådde hon att hälften av Tres kunder skulle ha tillgång till en 5g-kompatibel enhet i slutet av 2023 och att användarna förmodligen skulle förbruka 40 procent mer data än under 2022.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.