Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Trechefen: ”Ser det här som en game changer”

Mobiltelefoni Ett enda alternativ – med obegränsad surf och kraftigt sänkt pris. Tre storsatsar på företag och har som mål att öka sin marknadsandel markant.
– Jag ser det här som en game changer för företagsmarknaden, säger vd:n Haval van Drumpt.

Trechefen: ”Ser det här som en game changer”

Det ska vara enklare och billigare för företag att få till sin telefoni, det menar nytillträdda Trechefen Haval van Drumpt. I ett nytt drag så kommer därför operatören att rensa ut bland erbjudanden och från och med nu endast erbjuda ett enda alternativ. Och förhoppningen är att detta ska locka rejält med kunder.
– Fram till i dag har ett fåtal stora aktörer låst in småföretag på en marknad med en uppsjö av erbjudanden som gör det svårt att jämföra och sälja. Det är över nu, säger han.

Så vad är det egentligen som Tre erbjuder? Jo, ett företagsabonnemang där obegränsat med surf, samtal och sms/mms i Sverige ingår. Detta till en kostnad på 249 kr/mån (ex moms).
Att man lagt sig så lågt har sitt ursprung i att Tre lät genomföra en undersökning med småföretagare. I denna framgick det att 90 procent ansåg att 399 kronor var taket för vad ett mobilabonnemang bör kosta per månad. En bra bit lägre än det snittpris om 599 kronor som ett abonnemang med obegränsad surf har i dag.
– Det säger mycket om vilka överpriser branschen har haft. Konkurrensen på konsumentmarknaden har pressat ned mobilpriserna och storföretagen har ofta haft möjlighet att förhandla ned sina abonnemang genom stora volymer. Småföretagarna har kommit i kläm, säger Haval van Drumpt.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter