Trendspaningen: ”Arbetsplats” på väg bort

MWC Arbetsplats som geografiskt bestämd punkt är på väg att försvinna.
Joe Burton, vd på Plantronics, menar att istället för att fokusera på hur man skapar framtidens arbetsplats – ska man titta på hur man löser ”nästa generations mänskliga upplevelse”.

Trendspaningen: ”Arbetsplats” på väg bort

Synen på arbete och arbetsplatsen håller på att förändras och skiftet går allt snabbare. Detta då den generation som nu börjar inta ledarstolarna avviker stort från tidigare. Och i takt med att ledningen byts ut, kommer andra förväntningar och krav på företagen.

Ett tydligt område som håller på att förändras enormt är ”kontoret”. Yngre generationen har inte samma inställning till att behöva gå till jobbet – och var du utför arbetet är sekundärt, så länge du är produktiv. Men det ställer krav på tekniken, det säger Joe Burton på Plantronics.
Företagschefen menar att även om de nya mobilerna som just nu visas upp på MWC har många otroliga funktioner – krävs det mer för att hålla produktiviteten uppe. Tekniken måste kunna skapa sömlöst och enkla upplevelser.
Den här omställningen kommer komma från skärningspunkten mellan den nya generationens medarbetare och den nya tekniken som gör att varje individs vardagsliv är olika. Det har rapporterats mycket att många medarbetare letar efter en balans mellan arbete och fritid. Studier visar att det inte nödvändigtvis betyder att arbeta mindre, utan snarare att arbeta annorlunda och mer flexibelt. De här medarbetarna jobbar fortfarande sina 40 timmar i veckan eller mer, men vill inte göra det på en statisk plats hela tiden, säger han.

Tre tekniktrender 2019 enligt Joe Burton från Mobile World Congress:

• Arbetsplatsen blir överallt där det går att föda produktivitet – på arbetet, hemma eller under transport. Den uppkopplade världen förändras. Självkörande bilar kommer finnas på våra gator 2019 och kan snart vara norm. Det skapar plats för ännu mer produktiv tid.
• Kommunikation och samarbete centreras runt människor, inte runt mötesrum. Föreställ dig att kunna hålla högkvalitativa video- och telefonkonferenser säkert och ostört varsomhelst, med hjälp av röststyrning.
• Mänskliga kontakter bygger de positiva elementen i vårt samhälle, med hjälp av teknik. Mänskliga kontakter är inte bara kritiska för produktivitet utan även för utbildning, vård och omsorg och myndigheter. Genom mer fokus på mänskligheten bygger tekniken och användandet ett bättre samhälle 2019.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.