Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tres ADSL-offensiv – lanserar bredband med obegränsad surf

Mobilt bredband Det är länge sedan kopparnätet sågs som framtidens teknik och i takt med att det släcks ner måste ADSL-kunder börja se sig om efter alternativ. Nu lanserar Tre ett sådant med obegränsad surf.

Tres ADSL-offensiv – lanserar bredband med obegränsad surf

Mobila alternativ vinner stadigt mark och områden där fiberutbyggnaden är svag men hotet mot kopparnätet är reellt. Och nu kommer Tre med ett slagkraftigt erbjudande för att vinna över ADSL-kunderna. Ett mobilt hemmabredband med obegränsad datamängd.
– Idag är hastigheterna i mobila nätet på en nivå som räcker för de flesta. Bor man en bit utanför stan är bredband över mobilnätet ett likvärdigt, eller till och med bättre alternativ till ADSL. Förra året påbörjade vi vår största nätsatsning sedan Tre startade, det innebär att vi under nästa år kommer ha fördubblat antalet basstationer för 4G i stora delar av landet, säger Carl-Magnus Sandenskog, bredbandsexpert på Tre.

Och just utvecklingen med allt störa användning av data gör att obegränsad datamängd är attraktivt. Tre säger själva att datanvändningen fördubblats på tre år – och att streaming nu står för 41 procent av förbrukningen.
– Våra undersökningar visar att många är oroliga för att surfen inte ska räcka om hela familjen är uppkopplade på bredband via mobilnätet. Därför har vi tagit bort taket och lanserar 3Bredband Hemma med obegränsad surf. Då kan alla surfa, streama och spela onlinespel utan att oroa sig, säger Carl-Magnus Sandenskog.

För de som välja ett hoppa på erbjudandet handlar det om ett abonnemang med två års bindningstid och en prislapp på 399 kr i månaden.
– Jag är glad över att vi kan lansera ett så konkurrenskraftigt erbjudande, speciellt för alla kunder som hamnar i kläm när kopparnätet släcks och väntan på fiber kan vara orimligt lång. I de områdena ser vi en stark efterfrågan på bredband över mobilnätet. Det är där framtiden finns, inte minst i takt med utbyggnaden av 5G-nätet, säger Oscar Otteborn, chef för konsumentaffären på Tre.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter