Treschow pressade igenom frekvenspakten

Det fanns en stor oenighet inom PTS när det gällde att godkänna den frekvenspakt som nu hotar att försena utbyggnaden av 4g, men generaldirektören Marianne Treschow pressade igenom beslutet.

Post- och Telestyrelsen var medveten om problematiken kring den frekvenspakt mellan operatörerna Tre, Swefour, Tele2, Telenor och Teliasonera som nu granskas av både Länsrätten och EU-kommissionen och hotar att försena utbyggnaden av nästa generations mobila bredbandsnät. Trots det godkände man pakten pådrivna av generaldirektören Marianne Treschow.

Det är tidningen Computer Sweden som har granskat turerna kring affären och hävdar att beslutet att godkänna pakten föregicks av stora interna stridigheter. Bland annat ska den enhetschef som hade hand om ärendet avgått i protest. Även styrelsen som fattade det formella beslutet var splittrad; tre av ledamöterna sade nej bland dem professorn i radiosystemteknik vid KTH, Jens Zander.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Det har aldrig hänt under de år som jag suttit i PTS styrelse, säger Jens Zander till CS.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.