Trio går ihop med Visionutveckling

Enghouse Systems, ägare till Trio Enterprise, köper konkurrenten Visionutveckling för 10,9 miljoner dollar. Sammanslagna kommer de att dominera marknaden för nordisk hänvisning

Trio går ihop med Visionutveckling

– Tillsammans blir vi en väldigt stark aktör på den svenska marknaden, inte minst för att vi kompletterar varandra på ett antal punkter. Samtidigt kommer det att vara fortsatt hård konkurrens med spelare som Aastra, Cisco och Competella, säger Michael Stubbing, vd för Trio Enterprise som också blir vd för det nya gemensamma bolaget. I och med sammanslagningen kommer det att bli moderbolaget Enghouse varumärke som blir ansiktet utåt.

Mer resurser till utveckling

Visionutvecklings vd Tomas André som får rollen som affärsutvecklingschef för det sammanslagna bolaget är är mycket nöjd över affären.

– Det fanns plats för oss båda på marknaden men nu kommer vi upp i en kritisk massa som gör att vi får större möjlighet att fokusera på produktutvecklingen. Det kommer att gynna kunderna, säger han.

Både Tomas André och Michael Stubbing menar att de befintliga kunderna kan känna sig lugna över framtiden.

Generation tre av Vision 80/20 är precis på väg ut och Trio har nyss lanserat Trio Enterprise 4. Under de generationerna kommer produkterna att fortsätta som parallella spår. Sedan blir det vårt ansvar att se till att det finns en öppen migreringsväg till en gemensam plattform oavsett vilket av systemen kunderna använder.

Produktsammanslagning dröjer

Sammansmältningen av plattformarna ligger åtminstone ett år bort enligt Michael Stubbing men den nya produkten är tänkt att hämta det bästa från båda världarna.

– Trio har kommit längre när det gäller exempelvis integrationen med Lync och kontaktcenterbitarna medan Visionutveckling har ett försprång när det kommer till förpackningar för sme-segmentet och tjänstelösningar för operatörer. Sedan finns det en del överlappning i mitten, säger han.

Uppsägningar inte uteslutet

Personalen informerades om affären under torsdagsmorgonen men den kommer inte att innebära några omedelbara förändringar.

– Vi kommer att titta på eventuella synergier under den närmsta 45 dagarna. Vi kommer att kunna utnyttja vissa resurser vid Enghouse huvudkontor i England vilket kan medföra rationaliseringar, säger Michael Stubbing.

Någon flytt för personalen blir det dock inte tal om, de båda bolagen huserar komiskt nog på angränsande plan i samma fastighet i Stockholm.

– Frågan har redan kommit upp på skoj om vi ska beställa en spiraltrappa, berättar Tomas André.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.