Tripp, trapp, trull

Xperia P och Xperia U gör sällskap med flaggskeppet Xperia S. NXT-trion markerar starten för Sony Mobiles egen saga. Och det handlar om tripp, trapp, trull.

Tripp, trapp, trull

Tio dagar efter att affären där Sony tar över hela Sonyericsson blir helt klar är det Sony Mobile Communications för hela slanten. Vd Bert Nordberg står på scenen i Barcelona, kvällen innan MWC:s officiella öppning, och argumenterar för att Sony har ett unikt erbjudande i det mycket snåriga och tuffa Android-landskapet.

Det handlar främst om att ta ytterligare steg i att integrera Sonys utbud inom gaming och innehåll, som musik och film, med smartphones och tablets.

Men den enda Sony-representanten som säger något alls om företagskundernas behov är marknadschefen Steve Walker. Då handlar det om att sätta den nya P-modellen i en dockningsstation, Smartdoc, kompletterad med tangentbord – voilá: ”Här har du ett hemmakontor!”.

Trapp – Xperia P

Tripp i NXT-trion känner vi redan. Det är Xperia S, som har fått mycket uppmärksamhet sedan presentationen på CES-mässan och nu börjar säljas i Europa de närmaste veckorna.

Trapp är den nya mellanmodellen, Xperia P. Den profileras som extremt bra i utemiljöer med starkt omgivande ljus. I Xperia P debuterar för första gången Sonys displayteknik Whitemagic på en smartphone. Steve Walker hävdar att användare i tester har gett den nya tekniken stående ovationer. För att spara batterier ställer skärmens ljusstyrka om sig efter omgivningen.

Xperia P har en 4-tumsskärm och en dubbelkärning processor på 1 GHz. (Se faktaruta för specifikation.)

Trull – Xperia U

Den minsta modellen, Xperia U, har en skärm på 3,5 tum. Det är också en så kallad Reality Display-skärm som drivs av Sonys Mobile Bravia Engine, vilket ger skärpa och att det bara tar lite mer än en sekund att med en enda knapptryckning starta kameran från vänteläge. Även här hittar vi en 1 GHz- dual core-processorer.

Lite kul lull-lull är att det genomskinliga bandet i botten på smartphonen anpassar färgen när användaren tittar på bilder eller lyssnar på musik.

En annan detalj som ytterligare förbättrar ljudkvaliteten är det nya stilrena Smart Headset för Android smartphones, försedd med Smartkey – en dedikerad knapp som genom en tryckning direkt startar din personliga favoritapp i din smartphone.

Xperia P och Xperia U kommer att finnas tillgängliga för försäljning under årets andra kvartal.

Fakta

Fakta om nya Xperia-modellerna

Xperia P:

• 4-tums Reality Display med Mobile BRAVIA Engine.

• White Magic ™ skärmtekniken ger extra ljusstyrka och smartbatterianvändning.

• Supersnabb 1GHz dubbelkärning processor med 16GB flashminne.

• Supersnabb 8MP kamera med HD-inspelning och Sony teknik för 2D-och3D-panoramabilder.

• Enkel HDMI-och DLNA-anslutning möjliggör att dela innehållet på olikadisplayer.

• Redo för NFC (Near Field Communication), vilket gör det möjligt att användaett ökande antal NFC-applikationer och tjänster, samt Xperia SmartTags.

• Levereras i silver, svart och rött och skal av aluminium.

• Lanseras med Android 2,3 (Gingerbread), uppgraderas till Android 4,0 (IceCream Sandwich) under Q2 2012.

–––––

Xperia U:

• 3,5-tums Reality Display med Mobile BRAVIA Engine.

• Supersnabb 1GHz dubbelkärning processor.

• Supersnabb 5MP kamera med HD-inspelning och Sony-teknik för 2D- och 3D-panoramabilder.

• Hög och klar ljudkvalitet med xLoud och 3D-surroundljud.

• Finns i vitt och svart. Utbytbar botten i rosa och gult ingår.

• Lanseras med Android 2,3 (Gingerbread), uppgraderas till Android 4,0 (Ice Cream Sandwich) under Q2 2012.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.