Triss i antenner för bättre mottagning i 450-nätet

Antenner Net 1 har täckning på många platser dit de vanliga mobilnäten inte nått ännu. Bäst mottagning får man med en fast antenn och tre nya modeller som passar 450-nätet har Induo lanserat.

Triss i antenner för bättre mottagning i 450-nätet

Enligt leverantören Induo finns det gott om antennalternativ för 450-nätet att välja på på marknaden, men det är inte alla som klarar kraven som man kan ställa för professionellt bruk. Men det ska de tre nya modeller för utomhusbruk som Induo själva efter en hel del testande nu plockat in i produktkatalogen.

ZZ0C9DC340Enklast och billigast av de tre är glasfiberantennen GOA05 som ger en antennvinst på 4dBi. Den kan monteras antingen i toppen på en antennmast eller på väggen med ett väggfäste som går att beställa separat.

ZZ007171A2Vill man ha en antenn som fungerar med alla de svenska mobilnäten, såväl 2g som 3g och 4g och inte bara Net 1:s 450-nät kan man instället välja modellen GOA06, som är en så kallad multiantenn. Nackdelen är den har något lägre förstärkande effekt i 450-nätet än GOA05.

ZZ37AF9004Påminner mer om en klassisk tv-antenn med gör riktantennen ComAnt-450X som finns i tre olika versioner med olika antal pinnar, eller direktorer som det egentligen heter, vilket ger olika förstärkningsgrad. I grunden är det en mimo-antenn men med en adapter kan den också användas med cirkulär antennpolarisation. Det ökar förmågan att ge mottagning även där omgivningen mellan antennen och mobilmasten är besvärlig, till exempel i form av tät skog. Den största modellen av ComAnt-450X ger en antennvinst på hela 10dBi.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.