Trots fadäsen med Note 7 – Samsung går som tåget

Bransch Samsungs Note 7 var en riktig flopp för Samsung, det är inget snack om den saken. Men ekonomiskt lider man inte allt för mycket. Det senaste kvartalet var företagets bästa på länge.

Trots fadäsen med Note 7 – Samsung går som tåget

Fjärde kvartalet 2016 blev för Samsungs mobilenhet det bästa kvartalet på tre år. Samsungs vinst under kvartalet blev 7,2 miljarder dollar på 45,8 miljarder dollar i omsättning. 50 procent bättre än samma period året innan, det rapporterar bland annat sajten The Verge. Galaxy Note 7 var en flopp, men Samsung verkar ha hämtat sig. Skärmar och minnen till andra mobiltillverkare är den största kassakon för Samsung, men också flaggskeppet Galaxy S7 bidrar till resultatet. Under kommande månader förväntar sig Samsung också att man ska tjäna bra med pengar på Samsungs A-serie.

Helåret pekade på lite annorlunda siffror. Samsung tog den ekonomiska smällen för Note 7 under tredje kvartalet förra året, vilket förstås bidrog till ett bra fjärde kvartal. Men för helåret minskade Samsungs försäljning av mobiltelefoner med 3 procent. Note 7 är naturligtvis en del i förklaringen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.