Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Rapport: Så många nätverksattacker utsätts IoT-systemen för

IoT Sakernas internet är en av de stora digitala trenderna. Tekniken är dock inte oproblematisk och i en rapport framgår det att många IoT-plattformar utsätts för miljontals cybersäkerhetsincidenter.

Rapport: Så många nätverksattacker utsätts IoT-systemen för

Under 2019 tog IoT ett stort kliv framåt och enligt Kaspersky har nu två tredjedelar av företagen världen över implementerat olika applikationer som använder sakernas internet. Störst var ökningen inom hotell- och restaurangbranschen som gick från 53- till 63 procent, sjukvården 56- till 66 procent samt bank- och finansbranschen 60-till 68 procent.

Men i digitaliseringen spår kommer även problem. Kaspersky uppger att 28 procent av de verksamheter som utnyttjar IoT medger att de utsatts för cybersäkerhetsincidenter som riktats specifikt mot uppkopplade enheter.
Bara under första halvåret 2019 upptäckte Kasperskys forskarteam 105 miljoner attacker genom IoT-prylar med taskig säkerhet.

Ta säkerhetsriskerna på allvar

Så hur ska man som företag agera för att stänga dessa säkerhetshål? Kaspersky ger rekommendationen att redan innan implementering utvärdera säkerhetsstatusen på enheterna. Arbetet tar inte heller slut där, regelbundna säkerhetsrevisioner bör genomföras och därtill bör säkerhetsansvariga se till att upprätta procedurer för att alltid se till att få informationen om relevanta sårbarheten i programvara och applikationer – så att de kan få att uppdateringar så snabbt som möjligt.
Att få cybersäkerhetslösningar på plats som är designade för att analysera nätverkstrafik är även det viktigt. Det gör att det lättare går att upptäcka och förhindra nätverksattacker inom IoT-system.

Läs Kasperskys rapport här.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter