Truecaller vill växa i USA – förvärvar digital agent

affärer Uppköpet av Callhero ger tillgång till teknik som automatiskt besvarar inkommande samtal.

Truecaller vill växa i USA – förvärvar digital agent

Svenska Truecaller förvärvar det isrealiska företaget Callhero. Företaget har tagit fram en digital ai-assistent som kan användas med både Android och Iphone och som automatiskt besvarar och analyserar inkommande samtal. Konversationen mellan uppringaren och assistenten syns i textbaserat format, live i appen.

Tanken med förvärvet är att man vill växa på den amerikanska marknaden, där Callhero redan har en stark närvaro, både på konsument- och företagssidan.

Stärker erbjudandet i USA

– Callhero kommer att ytterligare hjälpa våra användare att prioritera det som är relevant och viktigt, samtidigt som det snabbare förbättrar vår förståelse för kontexten av oönskade samtal. Tekniken som Callhero har utvecklat stärker Truecallers erbjudande i USA genom att integreras in i vår befintliga tjänst och accelererar därmed vår expansionsplan där, säger Alan Mamedi, VD för Truecaller.

Truecaller planerar att på sikt erbjuda Callheros tekniklösning på alla marknader där man är verksamma. Köpeskillingen uppges till totalt 4,5 miljoner dollar, men om vissa mål uppnås inom en period på fyra år kan ytterligare två miljoner dollar tillkomma.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.