Ts-Pro räknar på samtalen

Qsys har uppgraderat Ts-Pro, ett program för telefonistatistik. Framtaget för Aastra Business Phone visar programmet grafer och textbaserad information över alla in- och utgående samtal.

Ts-Pro räknar på samtalen

Ts-Pro riktar sig till både små och stora företag som har behov av att mäta sitt eget telefonerande och inkommande samtal från kunder. Programmet, som är webbaserat, mäter även missade samtal och klarar av att följa enskilda användare likaväl som hela grupper.

Programmet, som har omkring fyra år på nacken är i grunden utvecklat av Boris Gasic, ansvarig för affärs- och produktutveckling på Qsys och skapades ursprungligen för att förenkla analys av verksamhetens egen telefoni.

– Det jag ville ha var en produkt som var enkel att förstå och riktad till it-chefer utan krav på detaljerade förkunskaper om statistik. Även andra slutanvändare skulle på egen hand kunna ta del av informationen, det viktiga var att själva handhavandet var enkelt, säger Gasic till Telekom idag.

Från flera växlar

Det är också först detta år som man gjort sin produkt kommersiellt tillgänglig. Qsys verksamhet är huvudsakligen utveckling och leverans av systemintegration på hårdvaru- och mjukvarusidan.

Efterhand som statistik skapas, kan man titta på både grafer och enskilda samtal beroende på hur detaljerad information som önskas. I detta ingår också telefonidata över perioder som sträcker sig från en dag och upp till ett år.

Trots att produkten i första hand täckt de egna behoven har den utvecklats kontinuerligt. Senaste tillägget är stöd för central insamling av telefonistatistik från flera växlar, oavsett var dessa är belägna. Detta medför till exempel att en användare som byter nummer under en period ändå kan kopplas till samma statistik för fortsatt datainsamling. Stöd för flera språk finns också. Standard är svenska och engelska.

För Business Phone

Än så länge är Ts-Pro endast utformat för att fungera med Aastra Business Phone 50 och 250, de tidigare Ericsson-växlarna.

Boris Gasic uppger att man kan tänka sig integration med fler system om kunder skulle efterfråga det. Övriga krav är att den server som kör Ts-Pro har Windows XP eller Windows Server 2003 i grunden samt också koppling till databassystemet Microsoft SQL 2005. På klientsidan behövs endast en webbläsare.

Tillgänglig nu i tre olika licensalternativ, beroende på verksamhetens storlek och behov, kostar Ts-Pro från cirka 12 000 kronor och uppåt. Exakta prisuppgifter är förbehållet Qsys återförsäljare. I samtliga licenser ingår också ett års support.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.