Tuffa tider för Ericsson

Ericsson förväntar sig inte någon snabb återhämtning efter höstens nedgångar. Samtidigt kommer siffror som visar att Nokia Siemens Networks tagit marknadsandelar från Ericsson.

Analytikermötet i New York höjde inte direkt Ericssons aktier. Resultatet för sista kvartalet i år även det kommer att ligga lågt i jämförelse med planerat och förväntas hamna i regionen 53 till 60 miljarder kronor. Samtidigt varnade Carl-Henric Svanberg för att början av 2008 inte förväntas innebära någon positiv förändring.

Även Ericsson behåller sin världsledande situation så kommer konkurrensen sätt koncernen på stora prov framöver. På mötet i New York flaggades för ännu hårdare konkurrenssituation i Europa och i Amerika.

Nokia Siemens tar in

Expansionsmöjligheterna på de mindre etablerade marknaderna är även de problematiska, då det politiska läget i visa fall leder till osäkerhet.

Strategin framåt är bland annat att utnyttja de fördelar som Ericsson har inom mobilitet och konvergens som en global aktör till att växa inom nya område som tv och media över nätet. För att lyfta konsumenters upplevelse inom tjänster och multimedia.

Ett orosmoln för Ericsson är att Nokia Siemens Networks under det tredje kvartalet tagit marknadsandelar från Ericsson. Inom den mobila nätverksmarknaden har Nokia Siemens lyft sig från 25,2 till 35,5 procent, samtidigt som Ericsson backat från 48,1 till 41,1 procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.