Tufft industrimodem med valmöjligheter

Maestro Industrial 10 är en kombination av gsm-modem och mini-plc. Gjord för tuffa miljöer ska enheten klara av att överleva på avlägsna platser år ut och år in.

Tufft industrimodem 
med valmöjligheter

Gsm-modemet inrymt i en robust aluminiumkapsling har dubbla sim-kortsplatser med fail-over som gör att modemet kan byta operatör vid störningar. Här finns också ett brett urval av I/O-portar för att utföra olika funktioner, exempelvis avläsa signalstyrkan eller ändra inställningar på modemet från distans.

Tack vare plats för mikro-sd kan Maestro Industrial 10 spara loggfiler lokalt och stöd för modbus-protokollet gör att produkten lätt ska kunna integreras i ett styrsystem. Modemet har två gränssnitt som standard, RS-232 samt RS-485, och ett antal lysdioder på framsidan lovar ge snabb överblick över de flesta av funktionerna.

En meddelsam överlevare

Men Maestro Industrial 10 är gjort för att kunna klara sig själv i allt från 20 minusgrader till 60 plus och sålunda finns en rad funktioner implementerade för att säkerställa kontakten med omvärlden. Bland annat bevakar modemet uppkopplingsstatusen i gsm-nätet och om något avviker så startas det automatiskt om. Skulle gprs-uppkopplingen brytas och inte kunna återupptas övergår modemet till att skicka sms istället.

Modemet har inbyggd nätdel och spänningsmatas med 230 VAC, men det finns anslutning för backup-batteri och 12 VDC nätaggregat. För den som önskar montera enheten på din-skena finns ett tillbehörsfäste att skruva på baksidan. Samtliga elektriska anslutningar görs via den inbyggda skruvplinten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.