Tulip M i startblocken

Ett halvår efter plan startar till sist Tulip M sin verksamhet i Sverige. Operatören utmanar med billiga utlandsamtal för privatpersoner och företagsanvändare.

– Genom oss kan du flytta med ditt lokala telefonnummer var som helst i världen, berättade Tulip Ms vd Gurtaj Singh Padda för Telekom idag i september i fjol (se länkad artikel).

Tanken var att Tulip M skulle starta sin svenska verksamhet i oktober 2005, men av okänd anledning har den kommersiella lanseringen dragit ut på tiden.

Ta med dosan

Tulip Ms affärsidé är att erbjuda billiga utlandssamtal till privatpersoner och företag både via gsm- och bredbandstelefoni som bygger på sip-protokollet. Kunden får en liten box som ansluts mellan bredbandsjacket och den vanliga telefonen. Tjänsten fungerar oavsett vilken operatör eller typ av nät som används eller om det står en brandvägg emellan. Tanken är också att användaren tar med sig sin telefondosa på resan för att koppla in den där det finns ett bredbandsuttag.

Alla samtal inom ett företag är gratis och i övrigt betalar man enbart för ett lokalsamtal oavsett varifrån man ringer. Men operatören eftersträvar dock inte att vara billigast på loksamtal.

Två abonnemang

Operatören erbjuder två olika abonnemang. Baspaketet har en startavgift på 250 kronor, månadsavgift på 59 kronor och att ringa till det fasta nätet kostar 0,11 kronor per minut. Det andra abonnemanget har samma startavgift och en månadsavgift på 119 kronor, men samtal till fasta nätet är gratis.

Priser för samtal till mobiltelefoner framgår dock inte av pressmeddelandet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.