Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

TV 2 väljer Ip-Only i CDN-affär

Svensk teknik ska säkra norsk streaming. Detta då TV 2 i Norge valt Ip-Only som leverantör av CND-tjänst för distribution.

TV 2 väljer Ip-Only i CDN-affär

Konkurrensen om vår uppmärksamhet är enorm och tillgänglighet är en av de viktigaste nyckelfunktionerna för kanalägare. Och det nya medielandskapet har gjort att traditionella linjär-tv aktörer satsar allt mer på streamingtjänster – vilket i sin tur ställer höga krav på säker leverans.

Och det är som ett led i detta som norska TV 2 slutit avtal med Ip-Only för sin streamingtjänst TV 2 Sumo. Tjänsten inkluderar bland annat utbudet hos TV 2, C More Filmer och serier samt livesänd sport som Champions League.
– Det viktigaste för oss är att vi säkerhetsställer en hög nivå på leveransen till rätt prislapp. Det här samarbetet gör att vi kan bredda oss, och växa ytterligare på streamingmarknaden framöver, säger Svein Arne Hammersland, teknisk chef hos TV 2.

Avtalet handlar om Ip-Onlys CDN-tjänst för distribution och ska garantera att Sumo inte laggar eller ligger nere.
– Vi är tacksamma över att få förtroendet från ett av Nordens största mediahus. Det är häftigt att få hjälpa till med att leverera stora sporthändelser som Premier League till norska folket och självklart också allt annat innehåll som finns på TV 2 Sumo, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter